Eli Markkinoinnin etiikka kurssi alkoi. Pohdittiin sitä, onko etiikalla, moraalilla ja eettisellä teorialla mitään tekemistä markkinoinnin tai yleensä liike-elämän kanssa. Mielenkiintoista, sillä tämä kurssi tarjotaan muodossa, johon jo tykästyin viime vuonna vaihdossa ollessani: caseja, caseja, caseja ja ryhmätöitä, esitelmiä..... Olen ehk kummallinen suomalainen tässä mielessä, että pidän esitelmiä ja ryhmätöitä tärkeänä osana koulutusta, ainakin liiketalouspuolella. Kuka voi kuvitella pärjäävänsä liike-elämässä, varsinkin edes jonkintasoisen johtajan asemassa, puhumatta julkisesti ihmisille tai tekemättä ryhmätyötä, tai tiimityötä niin kuin muodikas termi kuuluu???

En minäkään julkisesti puhumisesta pidä ja olen varmaan aika huonokin siinä, mutta haluaisin tottua siihen ja olla parempi siinä. Englanniksi se on minulle helpompaa, koska tiedän ettei minun tarvitse välittää vieraassa kielessä tekemistäni virheistä, kunhan tulen ymmärretyksi.

Keskustelu koski yritysten markkinointikampanjoiden eettisyyttä ja demokraattisen yhteisön oikeutta puuttua siihen. -Kaikkein ironisinta oli, että demokratian, mielipiteenilmaisun vapauden ja lehdistön vapauden toi esiin venäläinen vaihto-opiskelija, joka sanoi ettei voi ymmärtää kuinka ihmisten vapautta voidaan jotenkin rajoittaa...... hmmmmm...... eikös siellä heitetä vieläkin ihmisiä vankilaan mielipiteiden vuoksi?? Ja pankinjohtajat tapetaan?? Totesin kuitenkin, että kyseisen tytön tapa kommentoida luennoitsijaa oli lopultakin todella provokatiivinen ja ironinen monessa muussakin asiassa, joten se ei liittynyt mitenkään hänen kansalaisuuteensa.

Eli ei kutomuksia tänään. Mutta!

HAASTE!
Punaisen Ristin Veripalvelun verivarat ovat monessa veriryhmässä alle tavoittetason! Kanna sinäkin kortesi kekoon ja auta lähimmäistäsi, voita tarvita kyseistä apua itsekin! Haastan siis bloggaavia neulojia verenluovutukseen, itse kävin tänään Lapin Yliopistolla liikkuvan Veripalveluyksikön tilaisuudessa luovuttaassa kuudennen kerran!

Lisää tietoa Veripalvelusta ja verenluovutuksesta Veripalvelun nettisivuilta